Убавата девојка од народните приказни 20 години подоцна е уште поубава.

Македонските народни приказни што пред многу години се емитуваа на МТВ, оние првите и оригиналните, се вбројуваат во најгледаните програми на сите времиња.

Не постоеше човек што не сакаше да го започне денот со поучните приказни и мудрите зборови на Ѓорги Колозов, Шенка Колозова, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Лазар Бараков, Гоце Влахов, Дубравка Киселичка, Димче Мешковси и многу, многу други.

Телевизискиот проект се снимаше од 1984-та до 2003-та година. Во тој период снимени се над 300 епизоди.

Дубравка и денес е дама со стил која плени со убавина: