Делови од североисточната италијанска провинција Венето се погодени од силен ветер, град и силен дожд, предизвикувајќи сериозна материјална штета.

Најмалку 110 лица се повредени во невремето што ја зафати северна Италија. Особено беа погодени Тревизо, Венеција, Падова и Виченца.

Пожарникарите од средата навечер примиле повеќе од 200 повици, главно за расчистување на дрвјата од улиците и обезбедување покриви.