Ако имате мравки дома, кои се честа појава на пролет и лето, се што ви треба е една евтина намирница од кујната.

Најпознатото природно средство за истерување на мравките е белиот оцет.

Користете го со помош на распрскувач, така што ќе измешате еднаква количина оцет и вода во шишето со распрскувач. Испрскајте ги местата на кои сте ги забележале мравките.

Верувајте, ќе ги снема.