Дали е напишано во ѕвездите, или дали е важен
односот кон животот? Да видиме што вели за тоа астрологијата.

Стрелец

Тој му пристапува на животот од филозофска гледна точка. Тој пристапува широко кон секој проблем и никогаш не се задржува на ситници. И го прифаќа најголемиот проблем со насмевка на лицето, никогаш нема да дозволи животот да го „изеде“.

Тој е непостојан и секогаш мисли дека тревата е некаде зелена и тоа е принципот што секогаш го турка напред. Понекогаш тој може да биде на некој начин површен за да прелета над проблемите.

Ова е токму она што треба да го научиме од него, да не трошиме премногу енергија, бидејќи животот секогаш ќе оди по својот пат, без разлика дали сме сториле нешто или не!

Девица

Нејзиниот стерилен и рационален пристап кон животот секогаш се исплати на долг рок. Се чини, ана само се чини, дека е без емоции, практична и малку скржава, секогаш застанува на нозе во секој проблем!

Токму поради тој нејзин ум, таа има силен механизам да се одбрани од сите зла што кружат и не дозволува нејзиниот живот да гази по патеките, но ги прави самата. Таа секогаш гледа два чекори напред и е подготвена за предизвици.

Бик

Секогаш апсолутно сигурен во себе и стои со двете нозе на земја. Затоа тој најдобро се чувствува секоја промена што се случува на земјата и во нејзината околина. Не сака промени, но кога ќе започнат, доаѓа неговата ментална сила. Не се вели попусто „тој е силен како Бик“.

Смиреноста на телото и умот е нејзината главна карактеристика. Кога животот ќе започне да задава удари, тој ги прима тие удари смирено и дури по ударот започнува да ја решава ситуацијата.

Шкорпија

Поради својата длабока и силна интуиција, таа секогаш се потпира само на себе. Поради интуицијата, тој го открива проблемот и го решава пред да се појави. Тоа само и дава очигледна смиреност затоа што во неа има вулкан од чувства!

Никогаш не губи енергија на површни работи и ова и дава предност во однос на другите хороскопски знаци. Животот е авантура за неа! Во секој случај, таа е еден од од знаците што знае како да го живеат животот.