Сопственик на автомобил од Пула денеска не знаел дека е средношколци слават матура, па го оставил на паркингот Ројца. Целата кола е ишарена, но не е оштетена.

Сопственикот бил видно изненаден кога дошол на паркингот и видел како изгледа неговиот автомобил. Но, тој не се лути. Тој за Индекс накратко искоментира дека тоа се деца и дека треба да се забавуваат.

„Тие се само деца кои треба да се забавуваат. Треба да им се даде можност да го сторат тоа. На крајот на краиштата, ова е нивниот ден. Најважно е дека ништо да не е оштетено, а бојата ќе се исчисти“, рече тој.

Во дел од коментарите се вели дека реакцијата на сопственикот е вака рамнодушна бидејќи сепак се работи за постар автомобил марка „пасат“ од 2006 година, и прашуваат дали исто вака би реагирал ако стануваше збор за поскапа кола.