Црквите во Украина ќе бидат затворени за време на полицискиот час за православниот Велигден во недела на 24 април.

Информацијата ја потврдиле од полицијата, православната и гркокатоличката црква во Украина.

Посветувањето на велигденските корпи ќе продолжи да се одржува, но ќе се почитува и полицискиот час.

За време на полициски час ќе бидат откажани и православните велигденски богослужби, закажани за следната недела.