Студен бран полека пристигнува на Балканот. Делови од Словенија се покриени со снег. Во градот Логатец, на само 30 километри од Љубљана, сцените се нереални.

– Како од бајка. Цело време кога доаѓавме паѓаше снег. Најубаво е што воопшто не е студено, нема ветер, па затоа е идеално за пешачење. Како во филм, вели Иван Р., кој со колегите заминал во овој град по работа.

📷

📷

📷

📷

📷

📷

📷

📷

📷

📷

📷