Откако на социјалните мрежи Ване Цветанов објави дека става крај на врската со манекенката Дунавка Трифуновска, рано утрово и таа на социјалните мрежи го објави својот став.

Во текстот напишан во повеќе редови Дунавка во прилично ироничен и метафоричен стил открива дека крајот на врската го ставиле во понеделникот и тоа на тајна средба за која таа не знаела дека и Ване ќе биде присутен на неа.

„Мојата одлука дека минатото не треба да „пушта ларви“ во сегашноста“, а ни малку да биде „едно“ со иднината“ кога ќе биде испочитуван, тогаш може да гледаме други епизоди. До тогаш господинот трева да се посвети на своите обврски, своите функции и своите деца.

Дали тоа ќе го направиме во локален, европски стил или погубно во идејата „како мама каже“ е личен избор. “ – пишува меѓу другото Дунавка на Facebook