– До понеделник времето ќе биде сончево со магла и ниска облачност во утринските часови во одделни котлини и речни долини.

Во вторник се очекуваат врнежи од дожд проследени со засилен јужен ветер. Утринските температури за време на викендот и во понеделник ќе бидат ниски, а во вторник ќе се движат од 4 до 10 степени.

Дневните температури ќе се движат до 20-тиот степен.