Верувањето дека месецот во кој сме родени има влијание врз нашата судбина и карактер не е без причина

Според некои верувања и според она што го тврдат астролозите, месецот во кој сме родени влијае на нашиот карактер.

Мај е, според многумина, најубавиот пролетен месец, кога природата е во полн сјај, па се верува дека оние кои се родени во тоа време од годината се посебни по многу нешта.

Еве што ги карактеризира оние кои се родени во петтиот месец од годината.

  1. Одлични емоции
  2. Важат за големи работници
  3. Сакаат да патуваат
  4. Енергични се
  5. Тие се расипнички, но не претеруваат
  6. Тврдоглави се
  7. Секогаш го завршуваат започнатото
  8. Реални се, но можат и да сонуваат
  9. Харизматични се
  10. Уметнички души