Кои се причините за трагедијата и дали има вина за несреќата и самиот пат, на темата за Нова.тв Бугарија коментираа патниот експерт и проектант инж. Владимир Жијански, Красимир Георгиев од Здружението за квалификација на возачи во Бугарија и претседателот на бугарското гранско здружение „Безбедност на патиштата“ Николај Иванов.

„Во оваа фаза, тешко е да се каже што ја предизвика оваа трагедија, но најверојатно ќе биде повеќе од една. Има сплет причини – од невниманието не само од нашата држава, туку и од целата ситуација во однос на безбедноста на патиштата, обуката на возачите, испитите и се друго“, рече Красимир Георгиев.

„Доколку на местото на несреќата има јасно, правилно поставено и во согласност со бугарските и европските стандарди означување со стрелки за насочување, возачот веројатно нема да погреши дека најдесната лента продолжува надесно“, додаде тој.

Кои се најтешките автобуски несреќи во последните години во Бугарија?

Според инж. Владимир Жијански, има два фактори кои довеле до трагедијата. „Едниот е недостатокот на магистралното осветлување на автопатот. Ова е национален проблем. Втората причина е т.н ‚Еластична ограда’.

Докажано е дека е штетно. Ова е причината за трагедијата во Своге. Тогаш загинаа 20 луѓе, а сега се 45. Причината е иста“, коментира тој. Жијански е дециден дека треба да се изврши ревизија на целата патна мрежа.

Фејсбук статус на Димитар Ганчев, човек кој често го минувал овој пат, каде се случи страшната несреќа.

Овде во оваа заштитна ограда на сред пат поминал македонскиот автобус.

Овој пат го поминувам секоја вечер, обично во темница, на враќање дома. Има две делници во кои сум многу внимателен, затоа што лежи патот – оваа и другата, километар понатаму, на излезот кон Старо Село.

Ако човек во темница ја следи десната гранична линија на патот, на овие две точки интуитивно доаѓа да го фати отстапувањето, кое во овој случај е паркинг. Потребна е дополнителна фокусираност да се остане на левата страна.

Обележјето – десната лента за итни случаи – нагло исчезнува надесно и ако вашата патека е непозната, рацете сами се вртат десно. Дури и следното такво отстапување е понепријатно бидејќи е во кривина.

Ги поминав стотици пати и секој пат претпочитам да бидам на левата лента и да ја следам левата ознака отколку десно. Инаку, патот таму е во перфектна состојба, но практично сум сигурен дека возачот тргнал по десната рестриктивна лента и немал време да разбере дека оди на паркинг.

Сум имал барем 5-6 блиски несовпаѓања со оваа заштитна ограда од веројатно 1000 преминувања. Знам дека е таму, знам дека има проблем во темнината да се процени растојанието помеѓу неа и платното, а сепак ми се случило да поминам низ засенченото.

Еве една поблиска снимка. Заштитната ограда е формално десно од патот, но всушност е во нејзината околина. Во темнината, овој дел изгледа како вртење десно, а ако се држите до неговиот десен крај, заштитната ограда е свртена кон вас.