Нуркачка случајно пронашла венчален прстен што младоженец го изгубил додека нуркал, и тоа закачен на риба.

Сузи Квинтал и нејзиниот сопруг Нејтан Ривс, кои живеат во Квинсленд, Австралија, биле на посета на островот Норфолк за време на Божиќните празници. Додека пливал, Нејтан го изгубил прстенот и веќе ја изгубил надежта дека ќе го најде сè додека оваа недела локалната нуркачка Сузан Приор не го забележала на риба додека нуркала.

Таа вели дека ја слушнала приказната за еден пар кој изгубил прстен во Норфолк, па дури и успеала да ги најде преку Фејсбук. Таа вели дека погледот на прстенот закачен на рибата ја загрижил. „Металот може да се отстрани само со фаќање на рибата во мрежа и нежно отстранување“, рече таа.

„Рибата засега изгледа добро, но како што расте, прстенот ќе се издлабел во неа“.

Сузи вели дека нејзиниот сопруг долго време го барал прстенот, но без резултат. “Секогаш му велев да го извади пред да плива. Тој го изгуби ден пред нашата втора годишнина од венчавката”, изјавила таа за Дејли Меил Австралија.

Кога не можеле да го пронајдат прстенот, локалното население на островот решило да им помогне, а некои дури и го барале прстенот со детектор за метал. Не можеле да поверуваат кога слушнале дека прстенот е забележан неколку месеци подоцна.

“Не можев да верувам. Имам неколку пријатели на островот кои беа уверени дека ќе го најдат”, додаде таа.

“На мојата сопруга воопшто не и е грижа. Таа не разбира за што станува збор. Само сум загрижен за кутрата риба”.

Квинтал и нејзиниот сопруг сега чекаат да видат дали нивните пријатели на островот ќе ја уловат рибата и ќе ја пуштат и ќе им го врати прстенот.