Четири девојки од Хрватска долго време посакувале одмор на островот Шолта на Јадранското море, но таму ги чекало навистина непријатно изненадување.

Тие резервирале апартман во населбата Стоморска, вкупно девет ноќи, преку популарна платформа за изнајмување на сместување.

Меѓутоа, кога конечно пристигнале на нивната дестинација по долго патување, ги дочекало изненадување, а проблемите започнале веднаш штом влегле.

– Иако ни рекоа дека можеме да дојдеме околу 11 часот, кога пристигнавме, госпоѓата преку мобилен телефон ни рече дека нема апартман на таа адреса, туку канцеларија. Ни рече некако да се снајдеме до 14 часот кога сместувањето ќе биде подготвено, вели за „Слободна Далмација“ една од девојките.

Во 14 часот пристигнале на точната адреса, по што ќе биле испратени во друг апартман.

– Плативме за апартман со интернет, но немаше интернет. Самиот апартман беше во ужасно лоша состојба, стар, дотраен, приклучоците не работеа, креветите беа полни со пајаци, постелнината беше скината, чиниите беа валкани … Најдовме само три чаши за нас четири. Апартманот буквално се распаѓаше!

Девојките наскоро дознале дека шпоретот не работи и дека плинската боца е празна.

– Не можевме ни кафе да направиме. Дури вечерта околу 22 часот ни испратија мајстор кој утврди дека уредот е неисправен. Што и да ја прашавме дамата со која комунициравме, добивавме дрзок и арогантен одговор. Нивниот однос кон гостите е ужасен. Морам да споменам и како буквално ја фрлија нашата лична карта преку масата кога се пријавувавме. Сето ова можете да го добиете за „само“ 80 евра од ноќ, вели огорчената девојка.

Од компанијата што изнајмува апартмани за хрватските медиуми се обратила една жена, посочувајќи дека е работничка во компанијата и дека е запознаена со овој случај, но дека треба да контактира со сопствениците што им го изнајмиле станот на девојките.

📷

📷