Српските медиуми јавуваат за огромен метеж на граничниот премин Градина кон Бугарија. Создадена е колона возила долга повеќе од 8 километри.

Граничниот премин фукционира во сите 6 ленти, но сепак приливот на возила е огромен и метежот не се намалува. За излез од Србија и влез во Бугарија во просек се чека околу 4 часа.

Возачите се предупредуваат на екстремно голем метеж во сообраќајот на источниот дел на Коридорот 10.