Милијана Богдановиќ го освои десеттото место во финалето на деветтата сезона на „Парови“, а веднаш по напуштањето на луксузната вила застана пред камерите и зборуваше на бројни теми.

Убавицата од Пилатовиќи, село во Србија зборуваше за своите планови за во иднина со нејзиното, момче Иван Гавриловиќ, како и за врската со нејзиниот поранешен емотивен партнер Милош, но и за тоа како реагирало нејзиното семејство на нејзината врска со танчерот.

– Не е важно местото што го освоив, туку фактот што ја преживеав целата сезона како што треба, вели таа на почетокот.

Богдановиќ отворено зборуваше за осудата на семејството поради врската со оженет човек пред милионска публика.

– Веројатно сите очекуваат да кажат дека мојата најголема грешка оваа сезона е Иван Гавриловиќ. Не е така! Моето семејство не е задоволно од мојот избор. Обично ме поддржуваа. Иван и јас ќе продолжиме да живееме заедно, посочува Милијана и додава:

– Родителите ми рекоа да не доаѓам дома (се смее)! Се шегувам! Тие рекоа дека не им се допаѓа целата приказна поради Марина. Потребно е малку време, па тие ќе прифатат, признава натпреварувачката на „Парови“.

Убавицата од Пилатовиќ има намера да одржи контакт со своето поранешно момче, Милош од Ужице:

Не очекував дека ќе дојде Милош! Знаев дека ќе останеме пријатели. Тој е прекрасен човек и прекрасна личност.