Воздушна снимка покажува човек на велосипед како вози по улица. Потоа се симнува и го турка велосипедот. Во негова насока биле испукани неколку рафали од оклопни возила. После тоа, на местото на настанот се забележува прашина и чад.

Снимката, снимена кон крајот на февруари, беше снимена од украинската војска и независно потврдена од New York Times. Телото на мажот било пронајдено на истото место откако руските сили се повлекле од областа.

New York Times објави сателитски снимки од телото на улиците на Буча.

Весникот објави сателитски снимки во понеделникот на кои се гледаат телата на неколку луѓе како лежат на улица во Буча уште во средината на март, пред руските сили да се повлечат. Од овие снимки не може да се утврди причината за нивната смрт.

Снимката од телото откриено во Буча ја разгневи меѓународната јавност. Украинската и американската влада ги обвинуваат руските сили за многу убиени во Буча. Москва го негира ова и вели дека обвинувањата против руската армија се неосновани.

📸