Сигурно и вие го помните актерот Лазар Бараков од македонските народни приказни. Во нив тој секогаш имаше интересни улоги, па од ѓавол до слуга и будала сме го виделе во секакво издание.

Во голем дел од приказните тој беше слуга на најголемиот македонски цар од народните приказни – Ѓорги Колозов. Лазар потекнува од струмичкото село Мокрино.

Денес тој ужива во седмата деценија од животот со сопругата Лилјана и децата Македонка, Викторија и Александар. Погледнете како изгледа неговото прекрасно семејство!