Денеска и утре „напредувањето“ на топлотниот бран го достигнува врвот, при што температурата „достигнува“ многу високи вредности

Уште повисоки температури „фати“ термалната камера на асфалтот и на автомобилите. Фотографиите се објавени на Фејсбук на EnternityGR и сите се направени со термална камера.

Како што покажуваат, на покривот на автомобилот покажува неверојатни 84 степени Целзиусови додека од страните достигнува и до 70,1 степени. На друга фотографија температурата на асфалтот се движи од 57,5 ​​степени до 62,3 степени.