На страницата на Инстаграм „Подгорица временска машина“ објавена е фотографија од змија во мрежа за која тврди дека е „извадена од морето во Сутоморе“.

Авторите на страницата ги прашале корисниците на таа социјална мрежа дали врз основа на фотографијата може да се види за каква змија се работи.

Еден од корисниците на Инстаграм одговорил дека се работи за риба, чие латинско име е Natrix tessellata, додавајќи дека станува збор за „вид на сканк кој најверојатно влегол во морето од околниот поток“.

– Во Јадранското и Средоземното Море нема морски змии. Морските змии го имаат еден од најсилните отрови, но и покрај тоа важат за неагресивни и речиси никогаш не гризат капачи, туку најмногу рибари кои ги газат додека ги вадат мрежите или случајно ги фаќаат со голи раце – стои во коментарот.

View this post on Instagram

A post shared by Подгорички времеплов (@podgoricki_vremeplov)