Бројни фотографии со скриени предмети или личности кружат на Интернет. Тоа некој го сфати како обука за очи и тестирање на моќта на перцепција, или едноставно како забава што го прекинува слободното време.

Во едно од нив, задачата е да се најде скриен војник во цртежот на четири момчиња, што на многумина им изгледа невозможно по некое време на набљудување.

Ако сте се откажале, еве го решението:

Неопходно е да се примени трик што многу често претставува вистински начин за решавање на ваквите фотографии. Сликата треба да се сврти, или да се погледне наопаку, бидејќи решението е полесно да се види.