Рускиот актер и продуцент Михаил Зубов почина на 42-годишна возраст, објави неговата пријателка Елена Володина на социјалната мрежа ВКонтакте.

– Не знам како да живеам со ова сега. Миша, прости ми! – напиша Елена.

Михаил Зубов дипломирал на актерската школа „Артанде“. Глумеше во ТВ сериите „Воронини“, „Лихач“, „Спаскаја“. Зубов имаше 42 години. Уметникот починал на 11-ти ноември, но медиумите за ова дознаа дури денеска.

Володина не ја откри причината за смртта на Зубов. Тој е роден на 29 септември 1979 година. Во 2003 година дипломирал на Кубанскиот институт за меѓународно претприемништво и менаџмент, а во 2019 година на Актерската школа „Артанде“.

Михаил Зубов за прв пат се појави на екраните во 2018 година во мелодрамата Swallow. Зубов беше познат по неговата работа во филмот „Тренер“ на Данила Козловски, како и сериите „Воронинс“, „Снуп“, „Спаскаја“, „Лихач“ и многу други.

Зубов продуцираше два филма кои не успеа да ги заврши.