Арјанит Хоџа од Беса на својот Фејсбук профил пишува дека врвот на опасноста од демократијата се достигнува кога преку недемократски форми дури и слободното изразување на волјата е невозможно за пратениците.

„Закана, уцена или други форми на влијание се показател за инсталирање режим кој е ставен над волјата на народот. И покрај се, Движењето БЕСА ја продолжува војната. Одиме по нашиот свет пат за да го победиме УЗГНЕТУВАЊЕТО! Секој поединечно ќе одговара за своите постапки, додека Движењето БЕСА продолжува со политичкото патување. Соработката на опозициската АА-ААА ќе продолжи до последното соборување на овој режим“, пишува Хоџа.