Амбер Рашди од Орегон имала 300 килограми и не можела да застане во када, но сега изгледа фантастично благодарение на емисијата „Мојот живот со 200 килограми“.

Кога првпат се појавила во емисијата имала 300 килограми и себеси се нарекувала монструм.

Нејзината мајка подготвувала огромни оброци, правдајќи се дека храната ја смирува нејзината ќерка и дека таа никогаш не е сита.

Кога докторите ја предупредиле дека ако продолжи вака нема да го дочека 30-тиот роденден, таа се одлучила за хируршко намалување на желудникот.

Досега ослабела 181 килограм и полна е со самодоверба.

На својот Инстаграм профил редовно објавува фотографии од својот напредок.