Владата на Унско-санскиот кантон соопшти дека Адис Мухаремовиќ, поранешен кантонален министер, починал на 42-годишна возраст.

„Со голема тага ја примивме тажната вест за прераната смрт на Адис Мухаремовиќ, поранешен член на Владата на Унско-санскиот кантон“, изјавија тие.

Адис Мухаремовиќ од Цазин беше назначен во 2015 година на функцијата кантонален министер за образование, наука, култура и спорт.

Беше предавач на научната област финансии на Економскиот факултет на Универзитетот во Бихаќ.

„Ќе го паметиме со почит и упатуваме најискрено сочувство до семејството Мухаремовиќ“, изјави премиерот на Унско-санскиот кантон, Мустафа Ружниќ.

Мухаремовиќ од неодамна се бореше со тешка болест и за жал ја загуби таа битка.