Кај железничката станица Караѓорѓев парк во Белград за малку ќе се случеше железничка несреќа кога жена со дете се движеше по шините и во последен момент избегна да ја удри воз.

На социјалните мрежи се појавија снимки од надзорните камери на кои се гледа жена со мало дете како оди по шините за да стигне до станицата.

Кога слушна дека воз доаѓа зад неа, почна да трча и да го влече детето со себе. Млад човек кој седеше на перонот скокна во последен момент и ги повлече на безбедно неа и детето за да не ги удри возот кој доаѓаше кон станицата, пишува Н1 Србија.

View this post on Instagram

A post shared by SERBIA LIVE – BEOGRAD (@serbialive_beograd)