Очите на украинската криза се вперени во Кремљ со недели. Очекуваниот чекор од московската администрација дојде вчера вечер.

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша указ со кој се признава таканареченото владеење на проруските сепаратисти во источна Украина.

На социјалните мрежи почна да се споделува говор на Владимир Жириновски, лидерот на руската Либерално-демократска партија.

Во својот говор на 27 декември, Жириновски му се обрати на Западот и истакна дека Москва треба да ги прифати нејзините предлози.

Во спротивно, „ќе дознаете за нашиот распоред на 22 февруари во 4 часот наутро“, рече рускиот политичар.

Со оваа изјава повторно на дневен ред, се толкува дека Жириновски пред месеци ги знаел можните чекори што Путин ќе ги преземе.