Зоран Марјановиќ, кој во еден момент беше прогласен за виновен и осуден на 40 години затвор за убиството на сопругата Јелена Марјановиќ, а подоцна и ослободен од обвиненијата, се уште е главна тема, како во медиумите, така и на социјалните мрежи.

Медиумите ја разоткрија аферата помеѓу пејачката Инди и контроверзниот Зоран, а сега повторно шират разни теории за тоа кој е вистинскиот убиец, како и интервју од 2017 година на покојната болничарка Радмила Матиќ од Виена, која потоа застана во одбрана на Зоран.

Имено, Радмила Матиќ за прв пат се појави во јавноста во 2016 година кога беше обелоденета нејзината експлицитна преписка со Зоран Марјановиќ, сопругот на убиената пејачка Јелена Марјановиќ. Уште поголем шок следеше кога медиумите објавија дека медицинската сестра ненадејно починала во 2021 година на 41-годишна возраст.

Во интервју за Стар во 2017 година, таа истакна дека пејачката Нада Топчагиќ и рекла дека некако се плаши од Зоран Марјановиќ и дека пејачката Јелена е убиена од секта.

-Нада Топчагиќ изјави: „Ја уби секта со чекан во главата“. Мислев дека жената е пијана и не знае што зборува, но подоцна, кога подобро размислив, беше очигледно дека знаеше сè. Нада беше блиска со Јелена и веројатно тоа го кажуваше во нејзиниот афект, без размислување. Сигурна сум дека се плаши да каже се што знае. Нада ми прати пораки да се извлечам од се, што поскоро, па не ни сфатив во што се навлеков. Плашат сектите, па не зборува јавно за тоа. После и оставив порака, а таа само ми пиша да се тргнам од се што побрзо што е можно, затоа што сум во опасност и не знам во што се навлеков и да се држам настрана од тоа семејство, раскажа таа.

Радмила потоа зборуваше за односот на Зоран.

-Еднаш во четири часот наутро ми испрати порака: „Нешто лошо ќе ти се случи, го чувствувам тоа, треба што поскоро да дојдеш кај мене дома за да ти го дадам клучот за спас, јас сум единствениот кој може да ти помогне”. Таа вечер бев сама и навистина исплашена, мислев дека ми прават магии и ќе станам нивна жртва. Ми рече да ги затворам очите и да мислам на Творецот и дека ќе го почувствував како минува низ мене Мислам дека се дрогираше кога ми го праќаше сето тоа, вели Рада која ја нарече мајката на Зоран класична вештерка која се занимава со ѓаволи.