Еден Хрват на потешкиот начин научи што се случува кога нема да вратиш заем во Германија. Тој беше уапсен од германската федерална полиција за време на гранична контрола на автопатот кај Киферсфелден бидејќи по него трагаше јавното обвинителство во Минхен.

Човекот уште во 2018 година подигнал кредит од околу 20.600 евра за да купи автомобил, пишува магазинот Феникс.

Но, откако ги добил парите и го купил возилото, не платил ниту една рата од кредитот.

Наместо тоа, Хрватот исчезнал со автомобил во правец на родната земја. По враќањето во Германија, тој беше уапсен и суден на суд.