Ви се случило ли некогаш да го згрешите излезот на автопат и да мора да поминете дополнителни десетици километри за да дојдете до следниот излез и да ја исправите грешката?

Кинезите имаат решение. Познати по своите импозантни градежни решенија, Кинезите смислија начин и овој проблем да се реши.

Во провинцијата Гуејџоу, која е планинско подрачје, изграден е автопат кој во најголем дел е подигнат над земја.

На овој автопат има изградено полукружен надвозник на кој се вози со 40 км/ч и важи за едно од најимпресивните патни решенија во последно време.