Скопска апелација ја укина првостепената пресуда за уб ист вото на Пино Секондо во 2018-та година која и беше изречена на Анѓела Георгиевска, обвинета за соучесништво во убиството за што беше осудена на 19 години затвор. Адвокатот Еленко Миланов ја потврди пресудата на Апелација.

Маја Трпковска, мајка на Пино Секондо, е разочарана од одлуката на Апелација и објави свој коментар на Фејсбук:

“Вода во пустина ке најдеш, ама правда во Македонија тешко. Нема правда во Македонија“.

Вториот учесник во уб иств ото на Пино Секондо, Фуркан Али, које извршител на уб иств ото е во бегство и до денес македонските органи не успејаа да го пронајдат и да му се суди.

Уб ист вото го извршил во договор со Анѓела Георгиевска, со пушка во атарот на селото Љуботен.