Татјана Даова, мајка на повредениот кој беше прегазен на пешачкиот премин пред „Сити мол“, упати порака до 22-годишниот возач кој заврши во притвор. Даова, возачот го нарекува „убиец“, вели дека нема друг збор со кој може да му се обрати.

„Убиецу – Порака до тебе. Бидејќи немам друг збор со кој би ти се обратила, Јас мајка, на син кој за влакно ја избегна смртта а Викторија ја уби. Посакувам да ги видиш тие очи ширум отворени желни за живот, тоа убаво лице уништено до непрепознатливост а за тоа си виновен ти-убиецу. Посакувам совеста да ти ја гризе душата (ако ја имаш) а душата да ти гори во пеколот. А ти ангелу наш Викторија почивај во мир и рајските порти се отворени за тебе“, напиша Даова, мајка на повредениот.

Инаку, нејзиниот син помина со полесни повреди и за влакно се спаси и тој да биде прегазен. По несреќата, беше во шок, тешко контактибилен, а имаше и набиеници. Му биле дадени и средства за смирување, по што од вчера е на домашно лекување. Инаку, повредениот и беше момче на починатата Викторија Николова, со која заедно го поминувале пешачкиот премин.