Македонецот Никола Божиноски е во тешка здравствена состојба поради компликации од Ковид-19 и моментално е хоспитализиран во Германија.

Тешка борба во изминатите 3 недели, неговата состојба се влошува и е приклучен на респираторна машина. Покрај сите заложби на медицинските лица стигната е првата рата за неговото досегашно лекување која чини 8300 евра која истата неговото семејство неможе да ја подмири – со солзи во очите раскажува преку електронски пат неговиот постар син Бубе, кој е татко на едно малолетно детенце.

Драги наши читатели, кој колку може да донираме и да им помогнеме на Никола и семејството преку единствениот начин за сега:

Комерцијална Банка
Име презиме: Елена Султанчева / Elena Sultanceva
Трансакциска сметка: 300007114337384

Германска сметка од сопругата на Бубе
Име презиме: Daniela Bozinoska
IBAN: DE52 2519 0001 0690 0941 00
Секој денар е добредојден, господ нека не чува сите!