Во периодот од 1 до 3 април, годинава, Министерството за внатрешни работи спроведе засилена контрола за санкционирање на возила на коишто се вградени неатестирани фолии (затемнети стакла) при што санкционирани се 44 возачи.

Како што соопштуваат од МВР, засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови.

-Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и заеднички да придонесеме за побезбедни патишта, наведуваат од МВР.