Кога се сомневаме дека партнерот не изневерува, постојат различни начини на кои можеме да ги потврдиме нашите сомнежи пред да го соочиме со доказите што ги имаме. Сопруг Џон Консиљо се сомневал во верноста на сопругата, па решил да користи дрон и да ја открие вистината за својот брак, колку и да е тешко.

На видеото што го снимил пред неколку години, прво се гледа неговата сопруга како оди по нивната улица, но она што требало да и биде вообичаена рута кон работа, таа свртува на друга улица и доаѓа на паркинг.

Потоа се гледа како автомобил навлегува на паркингот, застанува и сопругата на Џон влегува во него. Џон ги потврдил своите сомнежи кога забележал дека неговата сопруга пред да влезе во автомобилот се наведнува од прозорецот на автомобилот и романтично се поздравува со непознат маж.

„Треба да изгледате добро за маж со кој ќе го изневерите сопругот“, вели лутиот Џон на видеото, коментирајќи дека неговата сопруга ја поправа косата за да изгледа подобро.

“Знам дека не можам да го обвинам само човекот, но во тој момент бев подготвен да го убијам. Чекав неколку дена да се смирам и потоа станав очаен. Најмногу сум загрижен за моите деца”, рекол тој.

Сомнежот за неверството на жената го покренал познаник на Џон и му предложил да се обиде да ја открие вистината со дрон, а по болното сознание Консиљо поднел барање за развод. Двојката има две деца.