Пејачот Стефан Петрушиќ се натпреваруваше во „Ѕвездите на Гранд“ во 2011 година и беше победник во таа сезона. Иако многумина му предвидуваа успешна музичка кариера, Петрушиќ никогаш не стана позната естрадна ѕвезда. Тој градеше музичка кариера и истовремено студираше, па откако Стефан дипломира на Правниот факултет, заврши правосуден испит и денес работи како адвокат.

Но, тој никогаш целосно не се откажа од музиката, иако во последно време воопшто не се појавува во јавноста, а еднаш јавно проговори за тоа.

„Новинарите често прават грешка што престанав да се занимавам со музика и се посветив на правото. Ова не е вистина. Вложив многу време и себе си во двете работи за да се откажам на крајот. Сакам да ги работам двете работи“ – изјави еднаш Стефан во емисијата „Гранд њуз“ и додаде дека кога треба и на суд ги застапува колегите.

„Веќе застапував многу колеги. Им кажав дека мојот број секогаш им е достапен, секогаш кога имаат проблем“ – заклучи тогаш тој.

Во мај 2021 година тој се ожени со убавата русокоса Марија. Потоа на својот Инстаграм сподели неколку видеа од венчавката. Невестата блескаше во венчаницата, додека младоженецот за оваа пригода избра одело. Неколку месеци подоцна, во септември истата година, Стефан стана татко, откако со сопругата добија син.