Шеснаесетгодишно момче вечерва било погодено од струен удар на Дистрибутивната железничка станица во Пловдив. Инцидентот е пријавен во полиција нешто по 18 часот.

Според БНТ, три момчиња поминувале низ станицата, едно од нив се качило на вагон за да направи селфи. Младиот човек го удрил струен удар и бил пренесен во болница со тешки изгореници. Останатите двајца не се повредени.

Полицијата работи на случајот. Во текот на оперативно-истражните дејствија немало струја во на дел од мрежата, поради што неколку брзи и патнички возови доцнеле околу еден час.

Сообраќајот на трасата е веќе обновен.