Регионот е шокиран од веста дека Коста Кецмановиќ (13) упаднал во училиштето Владислав Рибникар во Врачар, уби осум деца и чуварот, а рани седум ученици и професорката по историја.

Неговите пораки со кои го најавува масакрот протекоа на социјалните мрежи.

„Зошто што се случи? Да не беше поради Игор, а тој да не знаеше дека толку ќе се изнервираш“, му напиша некој.

„Имам подарок за него, утре го носам на училиште, мислам дека ќе се израдува кога ќе го види“, напишал, на што неговиот пријател го прашал што е тоа, а тој испратил фотографија од пиштол.

@cvv.balkan