Астролозите ги анализираа хороскопите на најмоќните и најбогатите луѓе во светот во последните неколку децении и дојдоа до заклучок дека повеќето од нив се родени во еден хороскопски знак.

Тоа е Лавот.

Ако сте во хороскоп Лав, можеби сте на добар пат да станете богати. Овој хороскопски знак се карактеризира со карактерни црти на лидер, тие се интелигентни и способни, доминантни и имаат силна личност, но и оптимистички поглед на светот.

Во исто време, тие можат да бидат тврдоглави и агресивни, арогантни.

Често ќе се случи да не размислат двапати пред да кажат нешто.

По Лавот, најбогатите и најмоќните се Бик, Вага и Водолија.

Се разбира, не постои пречка да се биде богат и моќен, без разлика во кој знак сте родени.