Повеќегодишно и навидум здраво стебло сношти паднало, а притоа повредено е едно дете, напиша на својот Фејсбук профил Никола Наумоски.

Дрвото паднало во близина на училиштето „Коле Неделковски“.

Детето се спасило само поради тоа што дрвото паднало врз непрописно паркирана кола и не му нанело тешки и животозагрозувачки повреди.

Како што е констатирано, се работи за дрво кое било зелено и разгрането, но по падот било забележано дека коренскиот систем е значајно наручен и многу оштетен.

📸

📸