Вечерва во 20.05 часот, Тимот на Горската служба ги пронајде двете изгубени лица и истите безбедно се донесени во Битола.

Лицата се безбедни, без повреди и се малку исплашени.

Претходно беше објавено дека лицата телефонски пријавиле во СВР Битола дека се дезориентирани во просторот и залутале далеку од пешачката патека.