Голем број битолчани вечерва излегоа на улиците каде се чувствува голема вознемиреност по серијата земјотреси кои се случија во близина на градот Лерин.

„Битола на 9. спрат хорори земјотресот“, „Битола убаво тресеше…“, „Не сте свесни како стресе во Битола“ се дел од коментарите коишто ги пишуваат вознемирените жители на Битола на социјалната мрежа Твитер.

Пратеникот Горан Милевски од ЛДП на својата Фејсбук страница сподели фотографии на коишто се гледа материјална штета од земјотресите, односно распукани ѕидови на дел од објектите во Битола.

📸

📸

📸