СТАТИЈАТА ПОЧНУВА ВЕДНАШ ПОД РЕКЛАМИТЕ!

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА! НАШИОТ ПОРТАЛ ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ ВИ НУДИ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА ЗА БАНЕР РЕКЛАМИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА 50% ПОПУСТ! ИСКОРИСТЕТЕ ЈА МОЖНОСТА И ДАЈТЕ МУ КРИЛЈА НА ВАШИОТ БИЗНИС

САМО ЕДЕН КЛИК И ЛАЈК НА НАШАТА ОФИЦИЈАЛНА СТРАНИЦА МОЖЕ ДА ГИ СЛЕДИТЕ НАЈНОВИТЕ И НАЈБРЗИ ВЕСТИ ОД МАКЕДОНИЈА, БАЛКАНОТ И СВЕТОТ! БИДЕТЕ ПРВИ ИНФОРМИРАНИ СО САМО ЕДЕН КЛИК!

НЕКА ПОЧИВА ВО МИР: Уште една скопска легенда замина во вечноста

На 72 годишна возраст вчера почина фотографот и снимател Лука Суша. Роден е во Скопје, живеел и се школувал ширум поранешна Југославија.

Негови фотографии се објавени на страниците на бројни дневни и неделни изданија на поранешна СФРЈ, како „Политика“, „Борба“, „Базар“… Творештвото на Лука Суша ќе остане да сведочи за него и неговиот оригинален и професионален пристап кон работата.

Тој долги години беше снимател и во А1 телевизија, а изминатите 20 години заедно со Зоран Костески отсликаа стотици македонски села, што се на прагот на исчезнување, на тој начин заштитувајќи ги од незаборавот, за што во 2017 година беа наградени со наградата „Љубе Цветановски“ што секоја година ја доделува Универзитетот за аудиовизуелни уметности, Европска Филмска, Театарска и Танцова Академија.

Старите скопјани се простуваат од, како шт велат, скопската легенда!

Ова е видео од емисијата со наслов „Скопска прича“ на фотографот Лука Суша.