Двајца мажи биле пронајдени мртви во понеделникот наутро во стан во кој живееле во Комотини во округот Родопи.

Мажите, кои не биле постојани жители на областа, но работеле за компанија која спроведува проекти во градот, живееле во заеднички стан заедно со трето лице кое ги нашло мртви, јави ЕРТ.

Мажите кои ги загубија животите се тамошни државјани на возраст од 38 и 39 години. На местото на настанот бил повикан лекарски тим и наредена е обдукција.

Сепак, полицијата засега не нашла докази за криминални активности.