Неверојатна снимка го покажува моментот кога руски војник ја „измамил“ смртта додека бил погоден во главата од снајперски куршум. Руски борец од редовите на групата Вагнер бил погоден со куршум, а стоејќи, ноншалантно им рекол на колегите „Мора да сум жив“.

Додека неговите другари се кријат зад уништениот ѕид, снајперистот јасно можеше да ја види главата на човекот додека стоеше на повидок. Куршумот рикошетира од камерата на неговиот шлем, оставајќи го привремено замаен и збунет во срцето на воената зона Бахмут, се вели во извештајот.

Куршумот го соборил и ја уништил камерата, стрелецот да погодел само неколку сантиметри подолу, војникот ќе умрел на лице место, пишува Дејли Мејл. Друг руски војник, очигледно зачуден кога го видел својот колега како ја избегнал смртта, изговара: „Среќник“.

„Ајде, отстапи, отстапи“, вика еден од војниците, обидувајќи се да го одведе човекот на побезбедно место.

Потоа со неверување го прашуваат: „Жив си?“

„Да, мора да сум жив“, вели погодениот со кревање рамениците, очигледно не верувајќи во својата среќа.

Тогаш се слуша глас кој предупредува дека четата е на видик на украинските војници.