Оние кои ги посетиле островите Киклади во Грција знаат дека во неколку села патиштата се толку тесни што не дозволуваат употреба на автомобили.

Се чини дека тоа не му било познато на возачот на автомобил за изнајмување кој, како што соопштија надлежните со соодветната фотографија, се заглавил во тесна уличка во Санторини.

Инцидентот се случил во месноста Месарија „во тесната улица Агиос Константинос“, како што соопшти општинската заедница.

– Потребно ни е вашето внимание, се вели во соопштението на општината. Погледнете ја фотографијата: