Ана Личник (34) исчезнала на крајот на март годинава во Белград кога излегла од автобусот на линијата 23, а нејзиниот поранешен сопруг И.Ј. вели дека немал контакт со неа повеќе од еден месец.

На жената и се изгубила секаква трага откако излегла од градскиот превоз, а нејзиниот поранешен сопруг бил информиран од непознато лице кое на седиштето ги нашло нејзините лични работи.

„Јас и Ана последен пат се видовме на 15 март годинава, а ден подоцна разменивме неколку пораки и тука заврши нашата комуникација. Потоа ми заѕвони мобилниот телефон и извесен Златко ми одговори дека во транспортот нашол женска чанта со нејзините документи, лични работи и мобилен телефон. Решив да ги прифатам нејзините работи бидејќи мислев дека ќе се јави“, објаснува Ај Џеј за Нова.

Како што објаснил, очекувал повик на телефонот на Ана, бидејќи му било логично доколку некој го изгуби телефонот, да се јави што побрзо да го најдат.

„Тоа не се случи, затоа ми беше чудно. Веднаш отидов во локалната полициска станица на 25 март, но ми рекоа да почекам уште неколку дена за да не се појави Ана. Меѓутоа, кога таа не се појави, отидов во полициската станица „29. ноември“ каде го пријавив исчезнувањето. „Колку што знам, таа го продала станот што го имала пред тоа, но ништо повеќе не би можел да кажам за да не ја попречам истрагата“, нагласи тој.

Мажот И.Ј изјави дека неговата поранешна сопруга Ана боледувала од мултиплекс склероза и дека веднаш ги проверил сите здравствени и психијатриски установи со надеж дека таа е таму, но не добил никаква потврдена информација.