За нејзе ќе кажат дека е нумеролог на кој му се верува, нејзините прогнози се обиствинуваат, па баш поради тоа најгледаниот естраден магазин Бекстејџ од нејзе реши да помара одговор на прашања кои секој од нас го интересираат.

Гордана Гоца Драгишич одговори што ја очекува нашата земја, и кога ќе дојдат подобри денови, се гледа ли крај на целава ситуација со пандемијата.

-Што сум предвидела, а се остварило? Морам да признаам многу работи, од кога почна пандемијата, гостував во една емисија минатата година во август, не јуни 2020, кажав дека ќе се појави лек кој ќе ни помогне или вакцина, која ќе ни помогне за излекување, што и се случи, му благодарам на Господ, во јануари 2021 годинам и морам да кажам дека во август месец кажав ќе се појави лек кој ќе ни овозможи да оздравиме и целата пандемија која ни се случи да ја поминеме полесно, вели таа.

-Втора работа која вас ве интересираше е што ќе биде со Македонија, јас морам да кажам дека се водам според датум, Македонија е основана 09.09.1991 година, барем по она кое што го пишува на интернет, но морам да кажам дека оваа година ќе биде навистина тешка за Македонија, многу реформи, многу работи ќе се променат, многу ситуации, но она што навистина е важно е дека граѓаните на Македонија ги очекува олеснување во март 2022 година, каде ќе дојде до зголемување на паричните средства, платите, да се вложува во нови фирми, нови објекти, ќе има нови вработувања, посебно од мај 2022 година, тоа е навистина важно да го кажам, додава нумерологот Драгишиќ.

Вели дека на стартот на 2022 година, во Македонија може да се очекуваат земјотреси, поплави, едноставно тоа ќе бидат тешки денови за сите нас.

-Јас само да кажам дека во јануари, може да очекувате земјотреси, поплави, изливање на реките, малку турбулентен период, но не е ништо страшно, вели таа за „Бекстејџ“.