Телото на Милан Аранѓеловиќ (20), кој исчезна два часа по полноќ во понеделникот, денеска беше извлечено од Сава во Нов Белград.

По него се трагаше два дена. Во потрагата беа вклучени нуркачи од жандармеријата и членови на српската мрежа „Опасност“, а телото беше пронајдено, како што се покажа, веднаш под сплавот „Цунами“.

Пред да исчезне, Милан, како што кажале неговите пријатели, рекол дека „ќе пие кафе со татко му“.

Оваа реченица не би била чудна ако неговиот татко не починал пред 10 години.

Тие биле на роденденската забава на сплавот „Хаос од цунами“.

– Во еден момент се соблече, ги остави работите и рече: „Ќе пијам кафе со татко ми“. Се плашевме што може да стори, но се надевавме дека нема. Затоа што, никој не ни виде дека влезе во вода, вели пријател на Милан за српските медиуми.