Според официјалните податоци на интернет-апликацијата на ДИК, завршено е броењето во 67 општини во земјава. Целосно се обработени податоците во Градско, Дојран, Лозово, Росоман, Центар Жупа, Богданци, Пласница и Чешиново-Облешево, Арачиново, Берово и Битола, а во Скопје и скопските општини остануваат уште непреброени гласови.

Според првичните податоци на ДИК, досега се избрани градоначалници во првиот круг во 29 општини:

– Киро Нацков од ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на Градско со освоени 55,66% од гласовите;

– Анго Ангов од СДСМ за градоначалник на Дојран со освоени 53,21% од гласовите;

– Аријан Ибраим од ДПТМ за градоначалник на Центар Жупа со освоени 71,16% од гласовите.

– Звонко Пекевски од СДСМ за Берово со 51,25% од гласовите.

– Блаже Шапов од СДСМ за Богданци со 50,70% од гласовите.

– Ристо Манчев од ВМРО-ДПМНЕ за Босилово со 58,33% од гласовите.

– Перо Костадинов од СДСМ за Валандово со 57,73% од гласовите

– Марко Колев од ВМРО-ДПМНЕ за Велес со 51,63% од гласовите

– Миле Петков од ВМРО-ДПМНЕ за Виница со 54,74% од гласовите

– Горан Трајковски од СДСМ за Делчево со 51,14% од гласовите

– Борчо Коцев од ВМРО-ДПМНЕ за Зрновци со 54,54% од гласовите

– Александр Георгиевски од ВМРО-ДПМНЕ за Илинден со 53,40% од гласовите

– Димитар Костадиновски од ВМРО-ДПМНЕ за Јегуновце со 50,40% од гласовите

– Митко Јанчев од ВМРО-ДПМНЕ за Кавадарци со 72,35 од гласовите

– Виктор Паунов од ВМРО-ДПМНЕ за Карбинци со 59,40% од гласовите

– Сашко Митовски од СДСМ за Крива Паланка со 54,75% од гласовите

– Николче Мискоски од СДСМ за Кривогаштани со 50,83%

– Томе Христоски од СДСМ за Крушево со 52,70%

– Еркан Арифи од ДУИ за Липково со 72,59%

– Драганчо Саботковски од ВМРО-ДПМНЕ за Могила со 57,28%

– Горан Стојанов од ВМРО-ДПМНЕ од Неготино со 51,94%

– Стевче Стевановски од ВМРО-ДПМНЕ за Новаци со 51,29%

– Борче Митевски од ВМРО-ДПМНЕ за Петровец со 63,84%

– Алија Јаоски од ДУИ за Пласница со 76,65%

– Борче Јовчески од ВМРО-ДПМНЕ за Прилеп со 54,56%

– Стефче Трпковски од ВМРО-ДПМНЕ за Сопиште со 65,03%

– Дејан Владев од ВМРО-ДПМНЕ за Свети Николе со 51,97%

– Костадин Костадинов од СДСМ за Струмица со 53,71% од гласовите

– Блерим Беџети од ДУИ за Сарај со 65,97%

– Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ за Бутел со 52,79%

– Тимочо Муцунски од ВМРО-ДПМНЕ за Аеродром со 56,52%

– Орце Ѓеорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ за Кисела Вода со 52,91%

По пребројувањето на сите гласови, според податоците на системот на ДИК, втор круг сигурно ќе има во: Лозово, , Росоман, Битола, Боговиње, Арачиново, Брвеница, Василево, Вевчани, Врапчиште, Гевгелија, Дебар, Дебарца, Демир Капија, Демир Хисар, Долнени, Желино, Зелениково, Кичево, Конче, Кочани, Кратово, Маврово Ростуша, Македонска Каменица, Македонски Брод, Охрид, Ново Село, Пехчево, Пробиштип, Радовиш, Ранковце, Ресен, Студеничани, Старо Нагоричане, Струга, Теарце, Чашка, Чешиново-Облешево, Чучер Сандево.