Познат е распоредот на советници кои ќе ги претставуваат граѓаните во Советот на Град Скопје. Државната изборна комисија денеска ги соопшти конечните резултатите од првиот круг на локалните избори 2021.

Според податоците од ДИК, ВМРО-ДПМНЕ освои 18 советнички места во Советот на Град Скопје, СДСМ има 12, ДУИ 5, Ливица четири советнички места.

По две советнички места во Град Скопје имаат АА/А, Група избирачи Драгана Велковска и ЛДП/ДОМ.